دراپ شیپینگ: ساخت فروشگاه آنلاین بدون نیاز به یک کالا!

دراپ شیپینگ (Drop Shipping) یک مدل تجارت در دنیای آنلاین است که طی آن صاحبان کسبوکار، محصولی را میفروشند که هیچ موجودی برای آن در انبار ندارند. به بیان دیگر دراپ شیپینگ به نوعی خرده فروشی اطلاق میشود که در آن از یک شخص ثالث (تولیدکننده، عمده فروش یا خرده فروش دیگر)، محصولی خریداری میشود و مستقیم برای مشتری ارسال میگردد. بنابراین اگر کسبوکارتان از نوع دراپ شیپینگ است، در واقع به عنوان ویترینی عمل میکنید که مشتریان از آن بازدید میکنند و محصولات را از طریق آن سفارش میدهند. هنگامی که مشتری محصول را سفارش می دهد شما هزینه را از او و ارسالکننده هزینه را از شما دریافت میکند. در ادامه نحوهی عملکرد دراپ شیپینگ و نکاتی پیرامون آن را با استناد به squareup مورد بررسی میکنیم.
قبل از اینکه عملکرد دراپ شیپینگ را مورد بررسی قرار دهیم، لازم است مختصری از زنجیرهی تامین بگوییم. زنجیرهی تامین در واقع شبکهای از تامینکنندگان مواد، تولیدکنندگان و خرده فروشانی است که در ایجاد و توزیع یک محصول از لحظهی تولید تا تحویل آن مشارکت میکنند. دراپ شیپینگ در واقع نوعی مدیریت زنجیرهی تامین است.
بازیگران کلیدی در دراپ شیپینگ
فرایند دراپ شیپینگ با شما به عنوان فروشنده نهایی شروع میشود. شما ضمن تعیین قیمت برای مشتری، مسئولیت مالیات بر یک فروش خاص و ثبت خرید را بر عهده دارید.
دومین بازیگر کلیدی این تجارت، تولیدکنندگان هستند. تولیدکنندگان مسئول فروش محصولات خود به عمده فروشان و خرده فروشان میباشند. شما به عنوان فروشنده نهایی باید از تولیدکنندگان خریداری کنید.
سومین نقش کلیدی در این مدل تجارت، بر عهدهی عمده فروشان است. عمده فروشان به طور کلی به عنوان واسطه عمل میکنند. در یک زنجیرهی تامین معمولی، عمده فروشان از تولیدکنندگان خرید میکنند و آن را به خرده فروشان عرضه میدارند.
عملکرد دراپ شیپینگ چگونه است؟
مراحل یک تجارت دراپ شیپینگ به قرار زیر است:
۱) تامینکننده دراپ شیپینگ، محصول مورد نظر را تامین میکند.
۲) در مرحلهی بعد شما به عنوان خرده فروش با تامینکنندهی دراپ شیپینگ توافق میکنید.
۳) مشتری به شما به عنوان ویترین فروشگاه تجارت الکترونیکی سفارش میدهد و شما سفارش او را ثبت میکنید.
۴) مشتری فرایند پرداخت را انجام میدهد.
۵) در مرحلهی بعد شما سفارش را به سرویس دراپ شیپینگ تحویل میدهید.
۶) سرویس دراپ شیپینگ، سفارش را آماده میکند. در نهایت محصول برای مشتری ارسال میگردد.
بعد از اینکه سفارشات مشتری را به سرویس دراپ شیپینگ ارسال نمودید، به مشتریان اطلاع میدهید که سفارش آنها در راه است. بقیه مراحل فیزیکی است و از دسترس شما خارج است.
نکتهای که حائز اهمیت این است که هرچه زنجیرهی تامین کوتاهتر باشد، سود شما بیشتر خواهد بود. زنجیرهی تامین کوتاهتر زنجیرهای است که در آن مستقیم با تولیدکننده سروکار دارید.
.
مزایای دراپ شیپینگ چیست؟
این روش انجام سفارش، برای مشاغل تجارت الکترونیک یا سایر شرکتهایی که سرمایهی اولیه اندکی دارند بسیار محبوب است. اما مزایای دیگری هم دارد که در ادامه به آن اشاره میکنیم:
هزینهی راهاندازی و حفظ یک کسبوکار را کاهش میدهد
دراپ شیپینگ یکی از گزینههایی است که به شدت هزینهی اولیهی راهاندازی یک کسبوکار را کاهش میدهد زیرا نیازی به سرمایه و موجودی اولیه ندارد. همچنین هزینهای برای نگهداری و انبار کردن محصولات هم پرداخت نخواهید کرد. این مورد برای کسبوکارهای جدید و کوچک بسیار با اهمیت است.
به موقعیت مکانی خاصی نیاز پیدا نخواهید کرد
کسبوکارهای دراپ شیپینگ نسبت به کسبوکارهای سنتی، با چابکی بیشتری عمل میکنند. ازآنجایی که شما موجودی و سرمایهی اولیه کمی دارید اساسا میتوانید فروشگاه خود را از هر جایی که اتصال اینترنتی پیدا کردید راهاندازی نمایید.
میتوانید حق انتخاب گستردهتری به مشتریانتان بدهید
از آنجا که نیاز به هیچگونه سرمایهگذاری ندارید، میتوانید به سرعت محصولات جدید و متنوعی را به سایت خود اضافه کنید. به این ترتیب مشتریان شما حق انتخاب گستردهتری خواهند داشت.
مجبور نیستید موجودی را کنترل کنید
مدیریت موجودی امری بسیار پیچیده و زمانبر است. وقتی انباری برای نگهداری محصول وجود نداشته باشد، نیاز به مدیریتی هم برای آن نیست. این بدان معناست که شما و کارمندانتان پهنای باند بیشتری برای کار روی سایر جنبههای کسبوکار خود و کمک به رشد آن خواهید داشت.
چالشهای پیشروی دراپ شیپینگ چیست؟
دراپ شیپینگ برای صاحبان مشاغل میتواند از خیلی جهات مفید باشد. اما اشکالاتی در این مسیر وجود دارد که در برخی مواقع با استراتژی کلی کسبوکار شما همراه نیست. در ادامهی مطلب برخی از این موارد را مطرح میکنیم و توضیح میدهیم که چرا برخی از مشاغل، دراپ شیپینگ را برای ارسال محصولات خود برنمیگزینند.
کاهش حاشیه سود
وقتی پول کمتری وارد بازار میکنید طبیعتا انتظار سود کمتری هم باید داشته باشید. بنابراین برای جبران آن، باید تجارت زیادی انجام دهید تا بتوانید کسبوکارتان را سرپا نگه دارید، چه برسد به اینکه بخواهید سود زیادی هم کسب کنید. با در نظر گرفتن این نکته که بیشتر سود به تامینکننده میرسد، کاهش حاشیهی سود یکی از معضلات جدی در این زمینه است. همانطور که پیشتر گفته شد هرچه زنجیرهی تامین طولانیتر باشد سود دریافتی شما کمتر خواهد بود.
پیچیدگیهای حملونقل
اگر با تعداد زیادی تامینکننده کار میکنید محاسبهی هزینهی حملونفل برای شما بسیار پیچیده خواهد بود. تصور کنید یک مشتری دو کالای متفاوت، هر کدام از دو تامینکنندهی متفاوت با هزینهی حمل و نقل متفاوت سفارش میدهد. در چنین شرایطی این شما هستید که باید تعیین کنید چگونه میخواهید هزینه را از مشتری دریافت کنید که هر دو طرف سود ببرید. نه برای مشتری پرهزینه باشد و نه شما متضرر شوید.
عدم کنترل بر تجربهی مشتری
شما به تامینکنندهی محصول اعتماد میکنید و تصورتان این است که سفارشات به موقع و سالم تحویل مشتری میگردد. چنانچه در هر قسمتی از زنجیرهی تامین خللی وارد شود به عنوان مثال در تاریخ مقرر، معاملهی خود را به پایان نرسانند، اقلام را با تاخیر تحویل دهند یا اصلا تحویل ندهند، تمام مسئولیت با شماست. در صورت وقوع چنین شرایطی نهتنها اعتماد مشتری از بین میرود بلکه بر خدمات شرکت شما تاثیرات سو میگذارد و تجربهی کاربری منفی در ذهن کاربر ایجاد میشود.
مشکلات مربوط به تامینکنندگان زنجیره
داشتن روابط محکم مبتنی بر احترام و اعتماد متقابل با تامینکنندگان کالا و محصولات یک امر ضروری است. هستهی اصلی کسبوکار شما تامینکنندگان هستند. بنابراین در مورد اینکه با چه کسی شریک میشوید، سختگیر باشید. برای ایجاد شراکتهای قوی، مهم است که یاد بگیرید چگونه تامینکنندگان خود را به طور موثر مدیریت کنید تا کارایی را به حداکثر برسانید.
مشکلات مربوط به موجودی انبار
وقتی صاحب محصولات هستید بررسی سطح موجودی و محصول نسبتا آسان است. اما وقتی محصولات را از چندین تامینکننده دریافت میکنید که به نوبهی خود با خرده فروشان دیگر در ارتباطند، اطمینان از اینکه محصول شما به راحتی در دسترس است یا خیر، کمی دشوار به نظر میرسد.
مسائل مربوط به مسئولیت قانونی
اگرچه این مورد یک مشکل رایج نیست. اما برخی از تامینکنندگان آنطور که ادعا میکنند تابع قانون نیستند. اینکه مطمئن نیستید کالای مورد نیازتان از کجا تامین میشود، یا شرکتی به صورت غیرقانونی از لوگوی دارای علامت تجاری یا مالکیت معنوی شرکت دیگری استفاده میکند، مواردی است که ممکن است در طول مسیر پیش بیاید. عقد یک قرارداد معتبر و قانونی از بروز اینگونه مسائل تا حد زیادی جلوگیری میکند.
بالا بودن میزان رقابت
با توجه به هزینه و سرمایهگذاری کمی که برای شروع نیاز است رقابت بین کسبوکارها در این مدل تجارت بسیار بالاست.
برخلاف تصور عموم، مدل کسبوکار دراپ شیپینگ به گونهای نیست که بتوان با آن سریعا به ثروت و سرمایهی کلان دست یافت. شاید در نگاه اول اینگونه به نظر برسد که کسب درآمد به این شیوه آسان است. اما وقتی همهی موانع، مسائل و امور مدیریتی را در نظر بگیرید، پی میبرید که کار چندان آسانی نیست.
چه نکاتی را در انتخاب تامینکنندهی دراپ شیپینگ باید در نظر داشت؟
شخص ثالثی که به عنوان تامینکننده انتخاب میکنید، سهم بسزایی در موفقیت شما دارد. بنابراین باید در انتخاب تامینکنندهی محصولات، دقتهای لازم را بعمل آورید. این نکته را به خاطر داشته باشید که هر چه تعداد واسطهها کمتر باشد سود بیشتری عاید شما میشود. هر کارمزدی که توسط شرکای زنجیره تامین شما دریافت میشود، از سود نهایی شما شما کم میکند. به همین دلیل در صورت امکان بهتر است مستقیما با یک تولیدکننده کار کنید.
در ادامه به نقل از bigcommerce به تعدادی از مهمترین سوالاتی که باید از تامینکنندگان محصولات خود بپرسید اشاره میکنیم:
۱) میزان سود دریافتی نهایی را جویا شوید. چنانچه از میزان سود رضایت ندارید، تامینکنندهی دیگری انتخاب کنید.
۲) در مورد میزان کارمزد سوال کنید. کارمزدی که به سبب هر واسطهای کسر میشود روی حاشیهی سود شما تاثیر میگذارد. بنابراین تا جایی که ممکن است زنجیره را کوتاه کنید و فرایند را ساده نگه دارید.
۳) نحوهی ارسال محصولات را جویا شوید. مهم است شما شریکی را انتخاب کنید که اقلام را از طریق سرویسی ارائه کند که قابل ردیابی باشد. به اینترتیب اگر مشتریان شما وضعیت سفارش را جویا شوند میتوانید اطلاعات دقیق را در اختیار آنها قرار دهید. همچنین لازم است سیاستهای درستی برای بازگشت و گارانتی محصول در پیش بگیرید.
۴) از نحوهی انجام فرایند تسویه حساب بپرسید.
۵) آیا شرکای شما به محض ارسال سفارش، کارت اعتباری شما را شارژ میکنند؟ یا به صورت ماهانه سودتان را میپردازند؟ مطمئن باشید شریکی که انتخاب میکنید، برنامهی تضمینشده و مناسبی برای پرداخت صورتحساب دارد.
۶) اینکه آیا محصولات آسیبدیده یا مرجوعی بازگردانده میشوند یا خیر؟
۷) پروسهی فروش محصول تا دریافت آن توسط مشتری چه مدت به طول میانجامد.
۸) پشتیبانی مشتری به چه صورت انجام میشود؟
۹) آیا سفارشات مشتری بیمه میشوند یا خیر؟
با بهترین فروشگاه ساز رایگان، کسب و کار خود را آنلاین کنید.
30 روز ضمانت بازگشت مبلغ
با نرخ پایین فروش آنلاین خود خداحافظی کنید!